Om oss

Vi är på väg att flytta till Nordmaling. Detta val gjorde vi eftersom vi vill ha bättre förutsättningar att ta oss på utställningar , lättare för eventuella valpköpare att besöka oss. Vi har även andra uppfödare boende i närheten av oss så valet var enkelt.

Två hus finns på tomten så när löpperioderna infaller så är det lättsamt! Vi håller för närvarande på med reparationer på båda husen. Hela baksidan är inhägnad så hundarna har stora ytor att springa på.

 

Jag har alltid haft hund, när jag var yngre hade jag blandraser. När jag blev äldre och flyttade till eget skaffade jag mig en dalmatiner. Hon har jag haft mycket roligt med under årens lopp, hon gick bort vid 10 års ålder. Efter detta skaffade jag mig en storpudel som jag har tränat tävlingslydnad med. Vi har även varit ganska aktiva på agilitybanan. Han fick lämna jordelivet 121211 vid 14,5 år på grund av ålderdom.

 

Nu bor min sambo Jan-Erik i Nordmaling och jag är på väg att flytta dit.

Mitt intresse för Chinese Crested startade när en kvinna i Åsele skaffade en Powder Puff, jag blev väldigt förtjust i denna ras. Hon talade om att uppfödaren som hon köpt hunden av hade valpar just då. Tog kontakt med uppfödaren Cathrin Johansson från Gräsmyr på Princess Leia´s kennel och fick åka dit för att titta på valparna - vi blev sålda på en gång - Tina Åselina, henne skulle vi ha.

 

Sedan har antalet utökats eftersom.

 

Under 2008 ansökte vi om kennelnamn och den 1/10 2008 var det klart. Under våren 2009 har jag slutfört kennelklubbens uppfödarutbildning.

*

Under 2010 har jag även godkänts som CCC uppfödare

 

Den första kullen hos oss föddes den 6/3 2009, det var Tina som födde fyra härliga valpar, varav nakentiken stannade kvar i kenneln. Nu har de båda hundarna gått i pension och kenneln fortsätter med andra tikar.

 

Har deltagit i en del utställningar med olika resultat men överlag tycker jag att det gått bra för hundarna.

 

Målsättningen med våran avel är att få fram friska, sunda hundar med ett bra temperament.

 

2013 utökades våra uppfödning med 2 nya raser I januari införskaffade vi en AHT, Sonia som vi är delägare tillsammans

med Anders Daniels i Stockholm. I oktober 2013 flyttade Beauty in hos oss, ifrånkennel Fullibus ,hon är en mexikansk nakenhund.

 

 

 

Våran husbil som tar oss på utställning runt om i Sverige och ibland även utomlands

Våra hus i Nordmaling

Inhägnad baksida